Temablogg?

Den senaste tiden har jag funderat på att starta en temablogg även om det är jävligt corny. Uppslag önskas från mina trogna bloggläsare.

Tygnäsdukar?

Jag har aldrig förståt grejen med tygnäsdukar. De är otroligt ohygieniska. Vi lever på 2000-talet och pappersnäsduken har funnits ganska länge nu. Om det hade varit runt 1758 hade det varit helt okej att använda tygnäsduk. Ack ej att förglömma att det också var okej att:

1. Snyta sig direkt i handen
2. Som vuxen gå på pottan
3. Raka av sig allt hår, ha en ful peruk och massa rysch rysch samt spela sitra.

Sluta upp med snusket!


hudbajspåsar och hundbajs allmänt

Jag har aldrig förståt vitsen med att inte använda dem. De är svarta(man slipper altså se bajset) eller så kommer de i glada färger(det är alltid trevligt) varför ska då folk envisas med att använda fryspåsar(avsedda för mat) till att lägga sina hundars avföring i? Det är mig en gåta.
Idag på min väg från bussen till skolan såg jag en man som var ute och gick med tre stora hundar. I ena handen hade han kopplen och i den andra en genomskinlig påse med en stor hundbajs i. Inte nog med det, när en utav hundarna sätter sig ner och avlägger ytterligare en hundbajs lyckas mannen plocka upp bajset med samma påse som det var bajs i, förhoppningsvis utan att få massa bajs på fingrarna. Inte nog med det heller, han knöt inte igen påsen utan fortsatte att ha den öppen i förhoppning om att ha tre bajsar i en påse.
Se det från den ljusa sidan, även om han återanvände påsen och använde en genomskinglig, plockade han i alla fall uppp efter hundarna.

Fart

Efter hårt slit, blod, svett och tårar, okej det har kanske överdrivet men efter mycker slit och svett uppskattar jag faktiskt rullskidåkningen. Solen skiner, himlen är blå, det blåser medvind och det är söndag så ingen rusning av elever ut från fagrabäck. En underbar dag helt enkelt. Nu för tiden(!) åker jag fort också. Det kanske också är en överdrift men ingen gammal gubbe som är ute med hunden går om mig längre. Det är jag som åker om honom. Idag åkte jag dessutom lägre än vanligt. Slutsats: Jag är duktig. Det blåste mycket mer motvind på hemvägen än medvind på ditvägen.

Linser

Så igår var jag hos optikern och provade ut linser. Allt var frid och fröjd och jag blev kallad naturbegåvning. Men ack vad hon hade fel. Imårse tog det aslång tid att få in dem och jag tappade den ena två gånger. Vad vet hon om naturbegåvningar.

Tåg vs. flyg

Vi hör jämt tjatet om hur det är så bra att åka tåg och hur mycket pengar man sparar jämnfört med att åka bil.
Hur kommer det sig då att det bara kostar hälften så mycket att flyga sträckan växjö-stockholm jämnfört att åka tåg. Vi kan ju också tillägga att det gå betydligt snabbare. En annan grej, hur kommer det sig att första klass är billigare än andra klass. Skärpning sj!
Det är jätte bra att vara miljömedveten och åka tåg men det är nog dags att fatta, konsumenterna väljer det billigare alternativet.

Jag har handlat på willys

Har jag nått botten nu?
Har jag blivit en äkta fattig student?
Historien bakom mina frågeställningar är att jag handlade på willys igår. Växjös ända(vad jag vet) willys butik ligger 15min bussresa från mig, 45 minuter att gå, bussresan är plus väntetiden. Allt detta för att köpa extrema mängder mat för att sedan bära hem det i lågkvalitativa kassar som bokstavligt skär in i händerna. Jag förstår inte. Måste jag verkligen äta? Är det så jävla viktigt att jag måste åka mer till teleborg för det?
Tydligen. Jag kan pckså tillägga att jag har sparat ca 250 kronor och nästan tog sönder en korg(eftersom det känns otroligt rellevant) 


MR och op. datum

Så nu är magnetkameran avklarad och det gick fint fint. Eller vad vet jag men det är inte direkt något mar jag kan göra än att ligga still.

Jag har också fått ett operationsdatum, 19 februari och insrivning den 18:e. Precis när sportlovet börjar och det är ju bra.Tydligen ska jag också skriva matdagbok i tre dagar. Inte för att jag förstår varför men vänta tills på måndag när helgens läckerheter är över och jag kan vara nyttig hälsofreak igen. Tja, var det något mer?... Jag återkommer i så fall...

Fördel

Jag har kommit på det bästa med att opereras. Jag kan träna hur mycket roliga cardio-pass och totalt skita i att träna styrka utan att ha dåligt samvete.

Aerobic

Jag förstår inte. Hur kan det vara såå svårt att hålla sig på sin plats. De gula prickarna är absolut inte mycket genomtänkta strategiska platser där det är precis lagom att stå för att inte behöva ha närkontakt med varandra. Det är helt sjukt. Det fick inte alls förstöra mitt aerobics pass, absolut inte. Jag ville inte bara döda alla rookies som var där. Absolut inte med en sådandär kloss till step-brädan. Absolut inte.
Jag är inte bitter. Passet var i alla fall kul.

Tjururin

Vem fan använder det ordet när man kan säga kopiss?

Införskaffning

Jag har införskaffat en yoga matta. Även om det innebar att jag var tvungen att gå en förnedrande färd på ca 600meter med mattan under armen. Nu måste jag bara palla mig ner till teleborg och börja träna.

Jag hatar rullskidor

och(!) jag har världens största invärtes blåmärke. Är det möjligt förresten? ja, det måste det vara eftersom jag har det och det gör as ont att sitta på. Så går det när man åker rullskidor men jag tycker att det borde ha försvunnit tills nu. Det är två dagar sedan. Fast det är ju ganska roligt att åka...

För alla som undrar...

Jag åt couscous med kyckling och keso igår.

Nu var det ju såhär... eller sådär

Det blev ingen nyårskrönika som planerat, inte ens ett ynka inlägg. Assw basse icakasse åt mig. Jag ska gottgöra det kära bloggläsare med en kort summering av mitt nyår.

Käk, hm vad är det här, rullskidor åhå. Äe du säker? Ja, kolla det går ju jätte bra. Musti, legender. Nämen, minns du den gången? Faan vad kallt det är ute! Vilket jävla hus? Det finns ju två! Karaoke, Man United, I ett skåp annars kommer det konsumeras fort som faan. Var är mina skor? skit samma det är ju inte så långt. Va? ingen sa nått om att det var snö och as kallt på marken. Nej men vem har världens snefylla? Patetiskt och pinsamt. Åter igen glory, glory Man United. Huset, aa, skjuts! Ohh, no! why?!? Det skulle varit bättre om vi åkt, eller? Ska vi dra vidare eller jaja, Självklart. Nej vi kommer aldrig att hinna! Panik, öka fartern. Gott nytt år! vem bet av korken till chmanpangen? Den var svår att öppna innan men nu är det ju omöjligt! Har någon en korkskruv? Jävla billig finsk skit... Det fungerade! Du är ett geni! Nej jag har inte hans nummer. Haha, tur för mig. Nej men det var mycket glory.

Lärdom : bacardi breezer är trögflytande