Jag skulle vilja vs. jag ska

Jag skulle vilja
scrappa
spela pinsamma dataspel som man skäms för att köpa
kolla på sex and the city
kolla på vänner
spela piano
träna
klippa mig
få en massage
gå ut och gå
baka lussebullar
baka bröd
spela guitarrhero


istället ska jag
Ha släktkalas och le onaturligt
spela alldeles för lite piano och dataspel
städa upp alla mina scrapsaker
ha strumpbyxor
göra läxor

fast jag ska ju också
spela lite piano
bläddra i min scrapbook
kolla på greys antomy
kanske baka lussebullar
testa mitt nya pinsamma dataspel
och öppna paket så klart


Existera

Vissa dagar vill man bara existera

Att leka student

Igår var min grupp och labbade på universitet här i Växjö. Har inte varit där ute innan och det förvånade mig att det var så fräscht, i alla fall på utsidan. På vägen hem när vi skulle ta bussen fick jag inte åka på ungdomsbiljett, jag var tvungen att betala 4kronor mer som student. Är det bra eller dåligt?

Om mat

Jag tror att om jag äter allt i mitt kylskåp räknas inte kalorierna så länge ingen ser.
Jag tror att om jag köper nyttigt bröd gör det inget om jag äter det onyttiga.
Jag tror att så länge ingen ser mig så räknas inget, eller?

För ett år sedan

För ett år sedan var min praoperiod slut. Två ansträngande veckor med mycket känslor.
För ett år sedan hade jag precis varit på HUC-dagen. Jag hade bestämt mig för att flytta till Växjö och trycka på play-knappen till mitt liv. Jag vet trångsynt och förstod inte bättre. Fast jag visste att det skulle bli bra och det blev det.
För ett år sedan sjöng jag singstar och drack cider. Då visste jag inte bättre. Då visste jag inte att det fanns mer.
För ett år sedan gjorde jag min första magnetröntgen och trodde att det var den sista.
För ett år sedan älskade jag livet i nuet, var oviss inför framtiden, rädd för svaret, jag undrade alltid, jag var inte olycklig, jag var inte lycklig och jag önskade att jag förstod,
För ett år sedan såg jag verkligen fram emot Växjö.
Det var tur de.

Snö?

Hemma i Högsby var de nästan snö upp till knäna. Jag förbereder mig på att skotta, jag såg nästan(notera, NÄSTAN) fram emot det men när jag kommer till Växjö är det helt, vad ska jag säga? Snowless.
Skönt.

Hemma

Nu är jag hemma efter en ganska lång dag i Linköping. Det har varit mycket att smälta men allt känns fin fint.
Det blir en operation, troligen och förhoppningsvis vecka 7 eller 8 nästa år. Det var önskvärt för både min och hans del. Både jag, mamma och pappa fick snabbt förtroende för läkarn och ja, allt känns helt enkelt bra. Fast egentligne har jag ju inget större val om jag ska opereras eller inte. Min krök är redan lite ur balans, den påverkar redan min hjärt- och lungfunktion och med tiden kommer allt detta bli värre även om det inte är farligt nu. Som han sa, det är konstigt att operera någon som ser sig som helt frisk men det är mycket förebyggande för framtida problem. Sedan var de ju om de skulle operera bakifrån eller framifrån. Fördelen med framifrån var mindre infektionsrisk men om jag bli sneare än de 52grader jag var för 5 månader sen kan det bli svårt att komma åt, speciellt om man måste gå in i L1. Som det ser ut nu kommer jag att bli opererad T5-T12. Men det är sånt som märks. Som sagt mycket att ta in. Jag kanske kan ge en bättre bild imorgon....


snart dax

Nu bär det straxt av till Linköping.
Förvånandsvärt är jag inte alls nervös

så här går det

När man tränar mer en ett pass per dag, inte har en mössa och borde ha haft torrt hår igår. Då blir man sjuk och får ligga på soffan hela lördagen. Fast varför ska jag och kycklingkebabrullen och jag klaga.

Snälla tomten

image14Vill ha,


NU

I brist på annat

Jag ville vara interlektuell
berest blelevad äckligt ung

Den första snön har fallit allt är halt

Jo, det är sant. Det är också väldigt blött och slaskigt. Inte mycket händer här i Växjö. Har mitt sista naturkunskapsprv imorgon så det gäller väl att göra extremt bra på det. Den stooora frågan.....?
Eftersom jag ändå inte har nått viktigt att skriva om så lägger jag ned det här för den här gången...

Jag, som försöker

Jag vet att det var ett tag sedan jag uppdaterade men nu var det ju faktiskt så att... jag blev kidnappad av två små, nej vänta stora, gula män som tog med mig på deras inte rymdskepp, utan spaceship och tvingade mig att dricka vin och spela gitarrhero.
Jag hoppas att jag kan gottgöra alla läsare för förlorade blogginlägg med att delge årets pinsamaste händelse som inträffade tidigare imorse.
Som vanligt tog jag min cykel till skolan. Jag funderar lite på att det ser ljusare ut än vanligt tills jag märker att danne har huggit ner ett träd. En gammal man är ute och går med sin hund. Jag trampar iväg över gräsmattan och BOOM!(Ja, det lät BOOM! andrea) Jag körde på en frusen jordhög.(Ja, andrea, hjulet snurrade) Tur att ingen såg tänkte jag när jag plötsligt ser den gamla mannen. Han tycker antagligen att det är lika pinsamt som jag och går vidare med sin hund. Jag stampar lite demonstrativt på jordhögen med den ända följden att jag får ont i foten. När jag kommer ut på vägen frågar mannen hur det gick och jag svar hurtigt att allt är bra och hoppar självsäkert upp på cyklen igen men BOOM! jag trillar igen, helt oförstålite och mannen vänder sig om och frågar(tror jag, det kan vara inbillning) : kan du cykla? Jag ignorerar hans fråga och mumlar nån uräkt om att det verkar som om bromsen låser sig själv, då utbrister han : du kan ju inte bromsa samtidigt! Jag tider och märker samtidigt att styret är snett. Jag åtgärdar felet och cyklar skamsen därifrån med förhoppningar om att aldrig se mannen igen.
Det är nog snart dags för juju...